EHAK-PCTVri buruz idazten edo esaten direnak gordetzen saiatuko gara.(EZ OFIZIALA) Recopilaremos lo que se escriba o diga en torno a EHAK-PCTV.(NO OFICIAL)

4/15/2005

MANIFEST DE SUPORT AL PCTB-EHAK

MANIFEST DE SUPORT AL PCTB-EHAKAvui dia 14 d´abril roda de premsa a Barcelona per donar suport a la candidatura PCTB-EHAK des dels Paisos Catalans.

MANIFEST DE SUPORT AL PCTB-EHAK
Els partits i col·lectius adherits a aquest manifest volem expressar:

1.Que havent analitzat la situació política que viu Euskal Herria, amb la successiva il·legalització d’opcions polítiques i socials com és el cas de Batasuna, Aukera Gustiak, Segi, etc., cal concloure que hi ha una voluntat decidida del govern espanyol del PSOE, amb polítiques repressives continuistes de l’etapa del PP, de silenciar qualsevol veu de dissidència i reclamació dels drets sobirans del poble basc.
2.Que amb aquestes il·legalitzacions aconseguides mitjançant una legislació perversa conseqüència d’un pacte entre PSOE i PP, i amb la connivència activa del poder judicial, sotmesa als dictats del poder executiu de l’Estat, s’ha condemnat a la mort civil a desenes de milers de bascos que no podran optar lliurament per l’opció política que creguin oportuna.
3.Que com a conseqüència d’aquesta situació, les eleccions del pròxim diumenge a les tres províncies de la Comunitat Autònoma Basca no són legítimes i no es poden considerar democràtiques. Rebutgem el paper de tots els partits que fan el joc a l’Estat participant en unes eleccions sense garanties per totes les opcions polítiques existents a la societat basca, amb la voluntat de repartir-se les institucions de forma mercantil trepitjant la voluntat del poble basc.
4.Que s’han de respectar els drets civils de tots els ciutadans sense excepció d’Euskal Herria.
5.Des d’aquesta situació, saludem i compartim la iniciativa del Partit Comunista de les Terres Basques d’oferir-se a garantir els drets civils dels bascos i les basques, inclosa la il·legalitzada Aukera Gustiak. Amb tot, cal deixar clar que el PCTB no és una solució per la falta de garanties democràtiques que pateixen les eleccions de diumenge. A Batasuna només la representa Batasuna i a aquesta formació política i als seus votants se’ls hi ha anulat el dret d’expressió política.
6.Malgrat tot, des dels Països Catalans manifestem la nostra més absoluta solidaritat al PCTB . I instem a totes les formacions polítiques del nostre país que es considerin democràtiques i als col·lectius, entitats i ciutadans a rebutjar la repressió en forma d’il·legalització d’opcions polítiques que s’està produint a Euskal Herria i que en qualsevol moment pot ser aplicat als Països Catalans. Del procediment emprat queda clar que l’objectiu final no és il·legalitzar una formació política en concret, sinó il·legalitzar les idees. Totes aquelles que tinguin a veure amb la dissidència, i en especial les que configuren les opcions revolucionàries.
7.I finalment apostem perquè la resolució dels conflictes nacionals que enfronten els nostres països amb els estats espanyol i francès s’afrontin des de perspectives democràtiques, a partir del reconeixement del dret a decidir del poble basc i del català el seu futur. La garantia dels drets civils i el respecte del dret a l’autodeterminació són l’únic camí que pot resoldre de veritat el conflicte i pot portar la pau en el cas d’Euskal Herria.

PER LA LLIBERTAT DELS NOSTRES POBLES.

Comité Català de Solidaritat Internacionalista
Endavant-Osan
Estat Català
Joves Comunistes del Poble Català
L’Espenta
Lluita Internacionalista
Partit Comunista del Poble de Catalunya
Assemblea Roja-Corrent Roig


Iturria >> Indymedia Euskal Herria